Uddeholms Hotell
Uddeholm, Värmland
fr. 350 kr / pers

Allt detta ingår

  • doneEn övernattning (del i dubbelrum)
  • done1 x frukost
  • doneGratis Wifi
  • doneTillgång till tennisbanor, egen badbrygga och bastu vid sjökanten

Särskild service för dig som cyklist

  • doneMöjlighet att låna verktyg för enklare reparationer
  • doneTvätt och torkmöjligheter för kläder
  • doneSäker cykelförvaring

Till norra Värmland kommer man för den storslagna naturen. Cyklar man den fantastiska asfaltsbelagda Klarälvsbanan från Karlstad är Uddeholm slutpunkten (eller startpunkten om du föredrar det). Här kan du njuta av en vistelse på anrika Uddeholms Hotell vid Rådasjöns strand. Ett behagligt hotellboende med fina möjligheter till avkoppling och återhämtning.   

Om du kommer cyklande från Karlstad och känner för en långtur kan du fortsätta på Klarälvsleden ända till Sysslebäck. Uddeholm är den typen av ort som förknippas med sina industriella traditioner. Bruksorten är än idag mycket framstående inom ståltillverkning genom företaget Uddeholm AB som är specialiserat på verktygsstål. Mycket riktigt är det företaget som grundade Uddeholms Hotell och det gjorde man redan 1907. Anläggningen stängdes 2015, men är nu åter i drift med nya ägare som renoverat den anrika byggnaden med stor omsorg.

Hotellet ligger vackert vid Rådasjön. Det finns badbrygga om du vill ta en dopp efter dagens cykeltur i de djupa skogarna. Bastun ligger också vid sjökanten. Gillar du att spela tennis på klassiskt grusunderlag har du två banor att välja på. Tillhör du den stora skaran som älskar Monica Zetterlunds musik rekommenderas ett besök i hennes eget museum i närbelägna Hagfors.

Du bor bekvämt i hotellets nyrenoverade rum. Frisk luft och de djupa skogarnas tystnad bidrar till livskvaliteten. Det finns 56 rum totalt, restaurang och en festvåning.

Kontaktuppgifter för bokning

Närliggande cykelleder

Uddeholm, Värmland