Tycker du om vidder, vildmark, frisk luft och fysisk rörelse är nordvästra Värmland ett paradis. På litet högre höjd vid sjön Övre Frykens norra ände ligger Torsby. Det cykelvänliga boendet The Lodge Torsby ligger mitt i naturen intill en mindre sjö som heter Nedre Brocken. Utsikten över vattnet och de vidsträckta skogarna är hänförande. En plats där du kan hitta lugnet och dig själv.

Torsby är känt som fotbollstränaren Sven-Göran Erikssons födelsestad och för sin skidtunnel som går att använda året runt. Det är knappt fyra mil till norska gränsen och det finns en känsla av fjällbygd i trakten. Massor av himmel och gott om plats för kropp och själ.

The Lodge Torsby ligger vid foten av det 545 meter höga Hovfjället. Vid sidan av naturupplevelsen finns det mycket spännande historia att lära sig mer om. På den här platsen låg Vägsjöfors Bruk där man bedrev järnbruk, skogsbruk och jordbruk i 150 år. Byggnaden är ursprungligen från 1836. Den är ombyggd till ett trevligt Bed & Breakfast (B&B) i familjär miljö. Perfekt för avkoppling och återhämtning efter en dags MTB-cykling i den varierade naturen. Här sover du djupt och garanterat ostört. Rummen är prydliga och komfortabla. Möjlighet att köpa med lunchpaket finns.

The Lodge Torsby är startpunkt för 150 km skyltade MTB-leder. Du kan hyra MTB-cyklar på plats och få tips om många fina cykel- och vandringsleder i närheten. Här hittar du mer information om cykellederna i området.

Särskild service för dig som cyklist Cyclist Welcome!

  • doneSäker cykelförvaring
  • doneMöjlighet att låna cykelpump och enklare verktyg
  • doneKontaktuppgifter till närmaste cykelservice

Kontakta The Lodge Torsby

Närliggande cykelleder