Skokloster, Uppland

Kontaktuppgifter för bokning

  • doneEn natt i dubbelrum
  • done1 x frukost
  • doneGratis Wifi
  • doneMöjlighet att låna verktyg för enklare reparationer
  • doneTvätt och torkmöjligheter för kläder
  • doneSäker cykelförvaring

Närliggande cykelleder

Skoklosters slott är inte bara Sveriges största privatbostad genom tiderna, det räknas dessutom som ett av de finaste barockslotten i hela Europa. Den som lät uppföra det var fältmarskalken Carl Gustaf Wrangel som gick ur tiden 1676. Intill slottet ligger Skokloster Hotell & Restaurang med 75 rum och ett förstklassigt kök. Ett boende som dignar av atmosfär i en vidunderligt naturskön miljö vid Mälaren.  

Skokloster Hotell & Restaurang ligger på den vackra Skohalvön som ägs av familjen von Essens släkt sedan 1611. Det finns en egen bana för lerduveskytte och många trevliga promenad- och cykelstråk i anslutning till hotellet. För maten svarar kökschefen Magnus Hansson som inspireras av den historiska slottsmiljön, lokala produkter och vilt.

Sedan 1967 ägs slottet av svenska staten och det är Statens Fastighetsverk som sköter förvaltningen. Vill du besöka slottet är det öppet måndag till söndag mellan 11.00 och 17.00 under juni till augusti. I maj och september håller slottet öppet på helgerna.

Hotellet har en bar, samt en gemensam lounge och restaurang. Både WiFi och gästparkering är gratis. Här finns också en frisör samt massagesalong. I vissa rum finns en bekväm sitthörna, och från en del har du utsikt över sjön eller trädgården. Alla rum har ett eget badrum och platt-TV.

Vill du cykla på Skohalvön finns det fina lokala cykelslingor och i närheten går även Mälardalsleden. Du kan cykla till Skokloster från Bålsta centrum via väg 263. Vägen är trafikerad av bilar, men trafiken är inte tung eller intensiv. Bålsta har pendeltågsförbindelse.