Grundsund, Bohuslän

Kontaktuppgifter för bokning

  • doneEn natt i dubbelrum
  • done1 x frukost
  • doneSänglinne & handdukar
  • doneMöjlighet att låna verktyg för enklare reparationer
  • doneTvätt och torkmöjligheter för kläder
  • doneSäker cykelförvaring

Närliggande cykelleder

Bohuslän ska upplevas med sinnena. Ljuset över havet, ljudet av fiskebåtar, smaken av skaldjur, de släta klipporna och doften av en tjärad brygga. Allt det här och mer därtill hittar du om du tar cykeln till Skaftö och bor på Skaftö Vandrarhem i Grundsund. Här bland de röda sjöbodarna vid havskanten spelades teveserien Saltön in.

I Grundsund finns restauranger, kaféer och affärer. Du kan hyra kajak eller ta en skärgårdstur. Det finns bastu och gym alldeles intill vandrarhemmet. Det går även att hyra cykel och då ingår en inplastad karta över Skaftö som även omfattar Fiskebäckskil med sin fina 1700-talskyrka, Rågårdsvik och Stockevik. Den som verkligen vill njuta av utsikten kan ta sig till Islandsbergs huvud, promenaden är inte den enklaste, men värd besväret. Skaftölandet är tillgängligt via cykel och cykelturen Skaftö runt bjuder på många hänförande scenerier.


Skaftö Vandrarhem finns i en nyrenoverad 50-talsvilla och har, inklusive Bryggstugan, 30 bäddar i 10 separata rum. Rummen är personligt inredda i olika stilar, har hotellsängar och kortlås. Det finns en stor veranda med bord, stolar och grill. I Bryggstugan finns ett sovrum med två bäddar samt allrum med kök, bäddsoffa, enkelsäng, WC och dusch.