Retrohuset
Edsbruk, Småland
fr. 300 kr / pers
sell
fr. 300 kr / pers

Kontaktuppgifter för bokning

Allt detta ingår

  • doneEn natt i dubbelrum
  • done1 x frukost (självservering)
  • doneSänglinne, handdukar, städning
  • doneCykel att låna

Särskild service för dig som cyklist

  • doneMöjlighet att låna verktyg för enklare reparationer
  • doneTvätt och torkmöjligheter för kläder
  • doneSäker cykelförvaring

Det är lätt att bli förtjust i Tjust, om det är tillåtet med en ordvits i norra Småland. Tjust var ett av de historiska små folklanden som sedermera blev det moderna Småland. Här, i lilla Edsbruk, ligger Retrohuset med bread & breakfast i charmerande retrostil. Du vederkvicker kropp och själ med ett stopp om du tar en liten avstickare från Kustlinjen eller cyklar Sverigeleden. Det går även att ta sig hit, låna cyklar och göra trevliga utflykter. Rummen är förtjusande med egna färgteman och tillgång till stort vardagsrum, toppfräscht badrum samt möblerad uteplats med grill.

Badplats finns vid Storsjön. Cyklar du några kilometer österut kommer du till havet. Ser du dig om i Edsbruk får du bekanta dig med en gammal järnbruksbygd med sina industriella anor från 1600-talet. Du kan vandra mot stenåldersbyn Vråka, besöka Smultronboda fårgård eller kanske köpa en glass i den pyttelilla Coop-affären. Du kan även klättra så kallad bouldering i närheten.

I det blå rummet finns dubbelsäng (180 cm, kan bäddas om till 2×90 cm), bra förvaring och en mindre skrivbordsyta. Det gröna rummet ingår vid bokning av hela våningen, har dubbelsäng (160 cm), i detta rum är din hund välkommen. Vid bokning av hela våningen delas EJ badrum och vardagsrum med andra gäster. Det går även att ordna två extraplatser i en husvagn, givetvis i retrostil! Köket är delat med din värd, fullt utrustat och tillgängligt för enklare matlagning 07.00 – 21.00. Micro finns ej.

Närliggande cykelleder