I Ransäter, som är strategiskt beläget ungefär mitt på den fantastiska Klarälvsbanan, hittar du Prästmyrens vandrarhem några kilometer från Klarälven. Ett boende speciellt för dig som tycker om den värmländska naturen. Gården ligger idylliskt på en höjd omgiven av skog och mot väster är det fri utsikt över nejden och bergen i bakgrunden med en vacker solnedgång. I närheten ligger bland annat poeten Erik-Gustav Geijers och förre statsministern Tage Erlanders födelsehem och på plats finns möjlighet till trevliga aktiviteter för både barn och vuxna.

Är kroppen i behov av avkoppling efter cyklingen finns en välgörande vedbastu och en pool. När ni har fått i er något att äta i självhushållet (man kan proviantera i Deje, 20 kilometer söderut, eller i Munkfors 10 kilometer norrut) kan man gå naturstig med tipsfrågor, spela bordtennis eller ett parti biljard. Barnen kan glädjas åt en lekpark med både rodelbana och en 55 meter lång linbana. Den som gillar att fiska har också kommit till rätt ställe. Dessutom kan man få massage och andra behandlingar i Hälsostugan om man bokar i förväg.

I lusthusen kan man äta sin egentillagade mat, och om man vill köpa något enkelt på plats finns frysta pajer och pizzor samt olika drycker. När det gäller boende finns det flera charmiga möjligheter. Varför inte hysa in familjen i mysiga Härbret till exempel, eller i Fårhuset, eller kanske Stallet med plats för 4-6 personer. På Prästmyrens vandrarhem hittar du fräscha duschrum och WC, tvättmaskin och tumlare och gemensamma utrymmen med TV.

Särskild service för dig som cyklist Cyclist Welcome!

 • doneSäker cykelförvaring
 • doneMöjlighet att låna cykelpump och enklare verktyg
 • doneKontaktuppgifter till närmaste cykelservice

Kontakta Prästmyrens vandrarhem

Ta dig hit

- Närmaste flygplats: Karlstad
- Närmaste tågstation: Karlstad

Sevärdheter

 • local_seeMunkforsen - Klarälvens högsta naturliga vattenfall

Cykelkartor

 • Cykelkarta 24 Södra Värmland

  Cykelkarta Södra Värmland

  159 kr
  Köp nu

Närliggande cykelleder