Pensionat Lantgården
Löttorp, Öland
fr. 520 kr / pers
sell
fr. 520 kr / pers

Kontaktuppgifter för bokning

Allt detta ingår

  • doneEn natt i dubbelrum (delad dusch/wc)
  • doneSänglinne & handdukar
  • done1 x frukost

Särskild service för dig som cyklist

  • doneMöjlighet att låna verktyg för enklare reparationer
  • doneTvätt och torkmöjligheter för kläder
  • doneSäker cykelförvaring

Det STF-knutna och naturnära pensionatet ligger granne med betesängar och här kan du uppleva både de karga havsängarna och de milsvida stränderna på samma dag då ön är som smalast här.

Byggnaden är ursprungligen en mangårdsbyggnad från 1800-talet och bara några hundra meter bort tornar rika orkidéeängar med en sagolik blomsterparkt av orkidéer, Johannesnycklar, krutbrännare, flugblomster och, längre fram på sommaren, brudsporrar.

Sov i säng – eller hängmatta
Utspritt i olika byggnader runt om gården finns allt från enkelrum till dubbelrum, fyrbäddsrum och enskilda små stugor. Sängarna är sköna resårsängar men här finns också möjligheten att sova i mexikanska hängmattor – ovanligt, och kanske lite förvånande, sköna att sova i.

Vackra cykelturer
Cyklingen i området är dock något utöver det vanliga och du kan välja mellan att följa stenkusten längs med den västra kusten och njuta av det karga landskapet, pittoreska fiskeläger och raukar. Längs med den östra kusten löper en två mil lång sandstrand och du passerar en rad gårdsbutiker som bjuder på Ölands delikatesser. Vi rekommenderar varmt att kvällen avslutas på den västra kusten där ni kan sitta och se solen gå ner samtidigt om ni avnjuter en picknickkorg fylld med närproducerade produkter som till exempel getost, kroppkakor, korv, jordgubbar, grönsaker och bröd från traktens bageri.

En vacker cykeltur, cirka 50-60 km cykling går via Neptuni åkrar
Pensionatets personal tipsar gärna om långa eller korta cykelturer som passar just dig. En vacker tur som går till de allra nordligaste delarna av ön går förbi vackra Neptuni åkrar och den tipsar vi om lite extra här: Cyklingen mot Byxelkrok går på slingrande vägar och på vägen passerar du bland annat Skäftekärr med dess järnåldersby, Böda med sina milslånga sandstränder, den sagolika Trollskogen, den berömda fyren Långe Erik och vackra Neptuni åkrar.


Antal bäddar: I mangårdsbyggnaden finns 7 dubbelrum. Det finns även andra hus på gården med t ex familjerum. Du kan välja att boka enkelrum, dubbelrum, familjerum eller mysiga retrostugor. Husdjur är välkomna (förbokas).

Se och uppleva

  • local_seeBödabuktens milslånga sandstrand
  • local_seeVision Skäftekärr

Närliggande cykelleder