I den bördiga Mälardalen hittar du Övergrans Jordbruk, ett aktivt lantbruk där du får känslan av gårdsliv på riktigt. Här betar ett 30-tal får som håller ängar och betesmarker öppna, hö och havre odlas för gårdens 35 islandshästar och grönsaksodlingen ger närproducerade råvaror till matlagningen. 

Livet på landet erbjuder många upplevelser för både vuxna och barn. Du kan rida, bada i viken eller i bastu med jacuzzi, plocka grönsaker på fältet eller laga mat tillsammans med en erfaren kock. Maten baseras på lokalt producerade råvaror och traditionella recept. Några av specialiteterna är mjölksyrad gurka, viltkött och gårdens lammpaté. Till maten vill man dricka gott, och gårdens eget ölbryggeri i det gamla traktorgaraget bjuder på en smakupplevelse. Här kan du ta del av gårdens erfarenhet och kunskap om öltillverkning. Provsmakning med hemlagad ölkorv och andra tilltugg erbjuds.


Antal bäddar: I två olika hus, det vita och röda, finns bekväma dubbel- och enkelrum med tillgång till WC/dusch och bastu/spa. Det finns även tillgång till gym. Husdjur accepteras inte.

Särskild service för dig som cyklist Cyclist Welcome!

 • doneSäker cykelförvaring
 • doneMöjlighet att låna cykelpump och enklare verktyg
 • doneKontaktuppgifter till närmaste cykelservice

Kontakta Övergrans Jordbruk

Ta dig hit

Närmaste flygplats: Stockholm Arlanda
Närmaste tågstation: Bålsta

Du kan ta buss 803 från Arlanda till Bålsta/Enköping. Avstigning vid Övergrans kyrka.
Buss 803 eller 895 går från stationen. Avstigning vid Övergrans kyrka.

Cykelkartor

 • Cykelkarta 27 Östra Mälaren

  Cykelkarta Östra Mälaren

  159 kr
  Köp nu
 • Cykelkarta 26 Västra Mälaren Hjälmaren

  Cykelkarta Västra Mälaren / Hjälmaren

  159 kr
  Köp nu

Närliggande cykelleder