Med påfåglar i trädgården och alpackor i hagen kommer du på Norrängen Alpacka B&B nära naturen och får uppleva livet på landet – med en twist. Cykla mellan olika sevärdheter i trakten, här finns allt från gårdsbutiker till älgparker och Sala silvergruva. Och efter avslutad cykeltur får du chansen att gosa med alpackan Steffi.

Gosa med en alpacka
På Norrängen Alpacka B&B kan du koppla av och njuta av den friska luften, utsikten från lusthuset, smaken av nygrillat och av solens strålar på soldäcket. Med utsikt över dammen ger det här boendet dig både hög komfort, avskildhet och ett helt unikt möte med gårdens alpackor. Här möter du bland annat den kärvänliga Steffi som, vilket är mycket ovanligt för alpackor, gärna söker närhet och älskar att bli kliad i nacken och ompysslad.

Träffa påfåglar
På gården finns fler alpackor och alla är väldigt förtjusta i äpplen som du gärna får ta med dig och mata dem med. På gården finns också påfåglar, en hund, höns och hästar. Ibland kan det hända att man får se rådjur och älgar strosa runt huset och hit kommer också fiskgjusen som dyker efter karparna i dammen.

Bo i nyrenoverad ladugård
Gårdens ladugård har renoverats och gjorts om till en Bed & Breakfast-del och en lägenhet som finns tillgänglig för uthyrning. Lägenheten är belägen på bottenvåningen och med sina 55 kvadratmeter ger den ett bekvämt och luftigt boende med kök, vardagsrum och två sovrum med sammanlagt fyra bäddar samt en bäddsoffa). I lägenheten finns även tv, trådlöst nätverk (wifi), dusch och toalett och en tvättstuga finns i anslutning till lägenheten.

Ett gemytligt boende
I Bed & Breakfast-delen, beläget på ladugårdens 250 kvadratmeterstora ovanvåning, kan du välja mellan enkel-, dubbel och familjerum – alla nyrenoverade och personligt och charmigt inredda. Vardagsrum, kök och matsal med biljardbord finns i anslutande rum liksom en tvättstuga och dusch och toalett. Välkommen till ett gemytligt boende och en verksamhet med mycket liv och glädje – på Norrängen Alpacka B&B bjuds du även alltid på kaffe och kaka.

Cykla och upptäck sevärdheter i området
Precis runt knuten hittar du motionsspår genom varierande terräng och här kan du även plocka bär och svamp och besöka grillplatsen på åsen. Här har du Sverige-leden nära inpå och i närområdet kan du cykla till Fridas trädgård där du kan lära dig mer om örtträdgårdar, läkeväxter höns och bin. Trevliga cykelturer går även till byn Möklinta, Aguélimuseet där du kan beundra Sveriges största samling av Aguéliverk från namnkunniga konstnärer som Karln Nordström, Helene Schjerfbeck och Sven X:et Erixson.

Njut av nyystad ost
Njut av nyystad ost från getterna på Mats Persgården eller en god fika eller lunch i deras trädgård och cykla sedan vidare till Sveriges äldsta kurort Sätra Brunn, den härliga badsjön Måns Ols, Gårdsjö Älgpark och Sala silvergruva.

Särskild service för dig som cyklist Cyclist Welcome!

 • doneSäker cykelförvaring
 • doneMöjlighet att låna cykelpump och enklare verktyg
 • doneKontaktuppgifter till närmaste cykelservice

Kontakta Norrängens Alpacka B&B

Ta dig hit

- Närmaste flygplats: Arlanda/Stockholm
- Närmaste tågstation: Sala
- Lokalbussar tar dig från Sala till Broddbo

Cykelkartor

 • Cykelkarta 27 Östra Mälaren

  Cykelkarta Östra Mälaren

  159 kr
  Köp nu
 • Cykelkarta 26 Västra Mälaren Hjälmaren

  Cykelkarta Västra Mälaren / Hjälmaren

  159 kr
  Köp nu

Närliggande cykelleder