Nora, Närke

Kontaktuppgifter för bokning

  • doneEn övernattning (del i stuga, minst två personer) självhushåll
  • doneSänglinne och handdukar
  • doneGratis Wifi
  • doneMöjlighet att låna verktyg för enklare reparationer
  • doneTvätt och torkmöjligheter för kläder
  • doneSäker cykelförvaring

Närliggande cykelleder

I skogiga och vackra Bergslagen ligger Nordic Camping Nora. Läget är en perfekt kombination av natur, stillhet och närhet till den idylliska trästaden Nora med charmiga kaféer och butiker. Vid campingen finns en välutrustad badplats. Ett cykelvänligt boende som passar bra för dig som gillar cykling i skogen och har ett intresse för historia. Du befinner dig verkligen i den svenska järnhanteringens hjärtland.

På campingen finns mycket att hitta på för både vuxna och barn. Vid badplatsen kan du njuta av sköna dopp med tillgång till både bryggor och hopptorn. Det går även att hyra kanot eller trampbåt och ta en mysig dag på sjön. Här finns också en lekplats och möjlighet att spela minigolf, beachvolleyboll eller koppla av med en stunds fiske. Alldeles i närheten ligger Alntorps ö dit du tar dig med båten Plaskus. På ön finns en trollstig för barnen och vissa dagar under högsäsong är det barnteaterföreställningar.

Nora är en charmig stad som har behållit den historiska karaktären på ett fantastiskt vis. Här finns till exempel Göthlinska Gården från 1800-talets andra halva och Nora Bergslags Veteran Järnväg. Järnhanteringen och gruvdrift kan man studera i den gamla bergsmansbyn Pershyttan. Du som har läst en deckare av Maria Lang känner kanske igen dig eftersom hennes romaner ofta utspelar sig i Nora med omnejd.


På Nordic Camping Nora finns 20 stugor med olika storlek och standard. En av stugorna är tillgänglighetsanpassad för rörelsehindrade. Anläggningen är utrustad med toaletter, duschar, skötrum, tvättmaskin, torktumlare, ugn, mikrovågsugn och diskmöjligheter. På området finns även fritt wifi för gäster, servicebutik och kiosk. Hundar är också hjärtligt välkomna.