Nora Tåghem
Nora, Västmanland
fr. 380 kr / pers
sell
fr. 380 kr / pers

Kontaktuppgifter för bokning

Allt detta ingår

  • doneEn övernattning i tågkupé
  • done1 x frukost
  • doneGratis Wifi

Särskild service för dig som cyklist

  • doneMöjlighet att låna verktyg för enklare reparationer
  • doneTvätt och torkmöjligheter för kläder
  • doneSäker cykelförvaring

Det finns förmodligen en liten möjlighet att du aldrig har sovit på ett vandrarhem i form av ett tåg. Dessbättre kan du ändra på den saken när du kommer till pittoreska Nora i Bergslagen. Du sover i tågkupéer i sovvagn och utanför fönstret glittrar Norasjön. Sovvagnarna är original från 1931 med alla vackra detaljer kvar. En charmig avslutning på en cykeldag i den vackra trakten! 

Staden Nora är en pärla. Träbebyggelsen ger en känsla av gemytligt 1800-tal. Du vet väl om att det var Nora som deckarförfattaren Dagmar Lange (Maria Lang) skrev om, även om hon döpte om staden till Skoga i sina böcker. Det finns trevliga kaféer och butiker att besöka när du har parkerat cykeln. Du befinner dig i Bergslagen och inte långt från staden hittar du Siggebohyttans bergsmansgård. Den byggdes i slutet av 1700-talet och är ett storslaget exempel på en gård från en tid när järnhanteringen fortfarande var intensiv i trakten. Inne i Nora kan du som tycker om gångna tider följa med på guidad visning i Göthlinska gården som är ett välbevarat borgarhem från 1800-talet. Du som gillar mountainbike är i ett eldorado med massor av fina leder i närheten.

Åter till Nora Tåghem. Innan du lägger dig för natten i din mysiga kupé kan du läsa en bok (av Maria Lang kanske) eller titta på TV i förstaklassfåtöljerna i Salongsvagnen på Nora Tåghem. Det finns även en självhushållsavdelning om du vill laga maten själv. Vill du ha frukosten serverad tillhandahålls det i bistrovagnen. Toaletter finns i var ände av varje vagn på vandrarhemmet. Nytt för säsongen är att det även finns dusch att tillgå i vagnarna. Det finns även kupéer där husdjur är tillåtna (förbokas via mail/telefon).

Närliggande cykelleder