Malingsbo Herrgård
Söderbärke, Dalarna
fr. 200 kr / pers
sell
fr. 200 kr / pers

Kontaktuppgifter för bokning

Allt detta ingår

  • doneEn övernattning i egen stuga med totalt 6 bäddar
  • doneSänglinne och handdukar
  • doneTillgång till trädgård med grillplats

Särskild service för dig som cyklist

  • doneMöjlighet att låna verktyg för enklare reparationer
  • doneTvätt och torkmöjligheter för kläder
  • doneSäker cykelförvaring

Området i södra Dalarna nära gränsen till Västmanland är känt för sin natur med djupa skogar och vackra sjöar. Malingsbo Herrgård vittnar om historien i form av järnbrukstraditioner som inleddes redan på 1600-talet. Stilen som huvudbyggnaden från tidigt 1700-tal representerar heter karolinsk. Här kan du som exempelvis cyklar utmed Strömsholms kanal hitta ett boende med typisk bergslagsatmosfär. Glöm inte att ta en titt på den unika kornskruven!

Runt herrgården reser sig åsar som skapats av avlagringar från istiden. Det finns många fina byggnader på bruksområdet och mest speciell är kornskruven. Byggnaden användes för att torka skördat korn. Tekniken som ursprungligen kommer från Skottland bygger på 228 ventilationsgluggar där luften kan flöda igenom. På sommaren finns även herrgårdskafé, konstutställningar och loppmarknad att besöka.

Här kan du boka fullt utrustade stugor för självhushålle eller Handlarens villa med plats för elva personer, en charmig tvåvåningsvilla från mitten på 1700-talet med individuellt inredda rum som delar på tre duschrum med WC i korridor. På bottenvåningen ligger matsalen och salongen. Du får även tillgång till trädgården med flera sittgrupper, inramad av en syrenberså som doftar underbart på våren.

I Trädgårdsbostaden finns två sovrum, ett badrum med dusch och i köket finns mikrovågsugn. Frukost, handdukar och sängkläder erbjuds mot en extra kostnad.


Det kommer att finnas möjlighet till övernattning i fler hus allteftersom. Malingsbo Herrgård har sovit en Törnrosasömn i 120 år och stått tom sedan bruksägarfamiljen flyttade ut 1891. Nu pågår varsam renovering med stor kärlek till vårt gemensamma kulturarv.

Närliggande cykelleder