Lustigsgården B&B
Rättvik, Dalarna
fr. 450 kr/pers
sell
fr. 450 kr / pers

Kontaktuppgifter för bokning

Allt detta ingår

 • doneEn natt i dubbelrum
 • done1 x frukost
 • doneGratis Wifi

Särskild service för dig som cyklist

 • doneMöjlighet att låna verktyg för enklare reparationer
 • doneTvätt och torkmöjligheter för kläder
 • doneSäker cykelförvaring

Strax utanför Rättvik ligger Lustigsgården B&B, ett trivsamt litet hotell med personligt inredda rum och service ifrån hjärtat. 

Det röda boningshuset med anor från 1634 ligger vackert till med milsvid utsikt över Siljan och med utgångspunkt härifrån har du flera härliga cykeläventyr att vänta. Den vackra bygden runt Rättvik omfattar allt från tystnaden i den orörda naturen till festivaler med musik och dans. Här kan du frossa i motornostalgi, utforska det unika kulturarvet i en levande fäbod och den säregna naturen runt Dalhalla samt ta del av dalmålningar och annat konsthantverk och njuta av spelmansmusik.

Bo i vackra, ljusa rum
De fyra rummen på Lustigsgårdens B&B är vackert och ljust inredda. Här finns ett rum med balkong och ett funktionellt och trivsamt familjerum. Alla rum har eget badrum med dusch/toalett och egen tv. Sommartid kan du njuta av lugnet i den omgivande trädgården och en av Siljans fina sandstränder med tillhörande lekplats ligger bara 1,5 km från Lustigsgården. Rättviks GK ligger 3,5 km bort. Till frukost dukas en välsmakande buffé upp i matsalen och beroende på säsong så är så många av råvarorna ekologiska och närproducerade. Önskas specialkost går detta att ordna.

Utmana dig själv som mountainbikecyklist eller njut bara av svindlande vacker natur
Från Lustigsgården utgår flera intressanta cykelleder – både för dig som gärna cyklar på slingrande landsvägar och för dig som vill cykla över stock och sten. En av lederna, ca 25 km lång, går till det gamla kalkstensbrotttet i Dalhalla. Den omgivande naturen präglas starkt av meteroitneslaget som skedde för 377 miljoner år sedan vilket ger växtligheten längs med leden en väldigt vacker och speciell karaktär. En annan trevlig tur går längs med byvägar utmed Siljan till Färnäs och Nusnäs där dalahästarna tillverkas.

Nära Rättvik finns det ett område som är ett rejält kraftmätarprov för den mest hängivna mountainbikecyklisten och Lustigsgårdens personal tipsar gärna om sina personliga favoriter.

Lustigsgården har dessutom en egen cykelverkstad med cykeltvätt där du kan pumpa däcken, rengöra cykeln och ha tillgång till diverse verktyg om det skulle behövas.

Se och uppleva

 • local_seeAxel Munthes Hildasholm, Leksand
 • local_seeMusikföreställning i Dalhalla
 • local_seeTällberg med sin milsvida utsikt över sjön

Cykelkartor

 • Cykelkarta 30 Siljan runt omslag

  Cykelkarta Siljan Runt

  175 kr
  Lägg till i varukorg

Närliggande cykelleder