Västergötland är ett fantastiskt cykellandskap. Bördigt, omväxlande och bländande vackert med sjöar och skogar. Nästan allt det bästa i landskapet är inom räckhåll om du bor på det cykelvänliga boendet Lugnåsberget Ekohotell. Göta kanal, Läckö slott och Kinnekulle med sina orkidéer är bara några exempel. På Lugnåsberget Ekohotell finner du friden och kan leva ekologiskt.

Det är nära till naturen med både storskog, utsiktsplatser, badvänlig skogssjö, grusvägar, vandringsleder och spännande geologi. Efter dagens cykling kan du pusta ut på rummet. Samtliga har egen dusch och det finns tillgång till vedeldad bastu om lårmusklerna behöver extra uppmuntran. Det finns speciella rum för dig som vill ha med dig hunden. Gillar du eller barnen djur finns det sommartid både får och höns som är sociala av sig.

Ekohotellet består av två hus med totalt 23 bäddar. På nedre plan finns en gemensam matsal med plats för 24 personer och ett gästkök där frukost- och middagskorgar finns. Det hållbara märks bland annat på att anläggningen drivs med solceller sommartid. Du som vill semestra i samklang med klimatet har kommit till rätt ställe. Råvarorna i de livsmedel du äter under frukosten och som finns i middagskorgarna är lokalproducerade.

Vill du koppla av i lugn och ro finns även den rymliga trädgården till hands. Där kan man ägna sig åt lek, grilla och njuta av de fina bärbuskarna. Nära men litet längre bort finns Stenhuggarstigen att vandra på.

Särskild service för dig som cyklist Cyclist Welcome!

 • doneSäker cykelförvaring
 • doneMöjlighet att låna cykelpump och enklare verktyg
 • doneKontaktuppgifter till närmaste cykelservice

Kontakta Lugnåsberget Ekohotell

Cykelkartor

 • Cykelkarta 21 Vättern runt Norra

  Cykelkarta Vättern runt (norra delen)

  159 kr
  Köp nu
 • Cykelkarta 18 Norra Västergötland

  Cykelkarta Norra Västergötland

  159 kr
  Köp nu
 • Cykelkarta 17 Södra Bohuslän

  Cykelkarta Södra Bohuslän

  159 kr
  Köp nu
 • Cykelkarta 14 Vättern runt Södra

  Cykelkarta Vättern runt (södra delen)

  159 kr
  Köp nu
 • Cykelkarta 13 Södra Västergötland

  Cykelkarta Södra Västergötland

  159 kr
  Köp nu
 • Cykelkarta 12 Västergötland Göteborg

  Cykelkarta Västergötland / Göteborg

  159 kr
  Köp nu

Närliggande cykelleder