Lars Jans Stugan
Pershyttan, Västmanland
fr. 400 kr / pers

Allt detta ingår

  • doneEn natt i stuga (4 bäddar)
  • doneSänglinne & handdukar

Särskild service för dig som cyklist

  • doneMöjlighet att låna verktyg för enklare reparationer
  • doneTvätt och torkmöjligheter för kläder
  • doneSäker cykelförvaring

Mitt i svensk mountainbikes hjärtland i Bergslagen ligger Lars Jans Stugan i direkt anslutning till MTB-lederna i Bergslagen Cycling. Du befinner dig i klassiska malmbrytnings- och järnbrukstrakter och stugan hör till en gammal bergsmansgård. Här bor du som gillar att cykla på stigar i skogen perfekt och ingen tid går till spillo för att ta sig till lederna.

Stugan bjuder på 1800-talskänsla, trädgården är lummig och en stor vedeldad bastu hör till stugan. Behöver du handla mat är avståndet cirka två kilometer. Det är nära till den välbevarade gruvbyn Pershyttan där man har bedrivit järnhantering sedan 1300-talet. Vill du lära dig mer kan du välja på guidad tur eller att själv gå den skyltade Kulturstigen som går runt byn. Ytterligare några kilometer bort ligger Nora med sin charmiga träbebyggelse. En stad som faktiskt är känd även som Skoga via deckarförfattaren Maria Langs böcker (och själv hette hon egentligen Dagmar Lange). För några år sedan gjordes även en elegant filmatisering av böckerna med bland andra Tuva Novotny och Ola Rapace i rollerna, och självklart idylliska Nora som inspelningsmiljö.

I Lars Jans Stugan finns det plats för upp till fyra personer. Det finns mulltoalett inomhus och en utedusch med varmvatten samt dusch i bastubyggnaden. Maten kan du laga på en äkta vedspis eller på kokplatta.


Pris för att boka hela stugan: 800 kr per natt (går att boka två minst två nätter)  

Kontaktuppgifter för bokning

Närliggande cykelleder

Pershyttan, Västmanland