Kungsgården Långvind
Enånger, Hälsingland
fr. 695 kr / pers
sell
fr. 695 kr / pers

Kontaktuppgifter för bokning

Kusten i mellersta Hälsingland är en alldeles speciell upplevelse för dig som älskar att cykla. Utsikten över havet, skogen, den rika variationen med alla vikar och öar är en fröjd för ögat. Allra bäst kanske du upplever den i socknen Enånger med anor från medeltiden. Här kan du bo på det cykelvänliga boendet STF hotell, vandrarhem & konferens Hudiksvall, Kungsgården Långvind som bedriver hotell och vandrarhem. Du som tycker om historisk atmosfär kommer att trivas i byggnaderna.Kungsgården var tidigare bostäder åt det gamla järnbrukets smeder. Stockarna kommer sannolikt från den medeltida kungsgården i grannsocknen Norrala. Efter dagens cykling kan du sjunka ner i en bekväm fåtölj och njuta av utsikten över Långvinds ström.

Det finns sex rymliga och vackert inredda hotellrum med egen dusch och toalett. Du sover i bekväma sängar och de ljusa rummen har stor tv, rullgardin och myggfönster. Den friska luften och naturens egna ljud kommer att ge dig en fantastisk vila. På hotellet har du tillgång till gratis wifi, gratis kaffe/te med kakor samt restaurang med fullständiga rättigheter som enbart är öppen för boendegäster. På morgonen ingår frukost med guldkant (2019 utnämnd till Sveriges näst bästa frukost). Det finns också fyra vandrarhemsrum av hög kvalitet, varav ett är i Långvinds forna telestation och är Sveriges minsta vandrarhem med komplett gästkök. Husdjur är välkomna mot mindre tillägg.

Det finns mycket att se och göra i bygden kring Enånger. En är fornlämningen Hedningahällan som är en boplats från stenåldern. Det finns en gammal tradition av pilgrimsvandringar i trakten och Kungsgården Långvind erbjuder pilgrimsvandringar på Stråsjöleden, för såväl enskilda som grupper, arrangerar guidade bruksvandringar, forntidsvandringar, kyrkovisningar och svampexkursioner. Järnbruksmiljön där hotellet ligger är från senare delen av 1600-talet. Bland annat hittar du ett charmigt brukskapell, en kulturskyddad herrgård, ett förtjusande litet bruksmuseum och en masugnsruin. Självklart finns det även många fina hälsingegårdar i närheten.

Kungsgården Långvind har mycket stark miljöprofil, med bland annat 40 delar på frukostbordet som är lokala, ekologiska eller rättvisemärkta, Norrlands första integrerade solcellstak, laddstation för elbilar, biologiskt reningsverk och bergvärme. Anläggningen är miljömärkt enligt Green Key och STF:s hållbarhetslöfte.

facebook.com/kungsgarden.langvind
instagram.com/kungsgarden_langvind

Närliggande cykelleder