Kohlswa Herrgård
Kolsva, Västmanland
fr. 600 kr/pers
sell
fr. 600 kr / pers

Kontaktuppgifter för bokning

Allt detta ingår

 • doneEn natt i enkel- eller dubbelrum
 • doneEget badrum med dusch/wc
 • doneSjälvhushåll med tillgång till kök
 • doneGratis WiFi och TV

Särskild service för dig som cyklist

 • doneMöjlighet att låna verktyg för enklare reparationer
 • doneTvätt och torkmöjligheter för kläder
 • doneSäker cykelförvaring

Kohlswa herrgård utanför Köping har anor från mitten av 1600-talet och har haft besök av såväl Karl XI som Karl XII som besökte de västmanländska skogarna för att jaga och äta vilt. Den nuvarande flygelbyggnaden uppfördes på 1700-talet och användes på 1950-talet som jaktbostad av familjen Wallenberg. Med andra ord är historien i högsta grad närvarande för dig som bor på den charmerande herrgården. Alldeles intill flyter Hedströmmen och om du känner för det kan du koppla av med bastu eller badtunna efter dagens cykling.

Utgår du ifrån Köping kan du cykla en stor del av vägen på ombyggd banvall i form av raka, flacka, asfalterade före detta Köping-Uttersbergs Järnväg (KUJ). Det går även att fortsätta banvallscyklingen, på grus, till idylliska Gisslarbo några kilometer från orten Kolsva. Överhuvudtaget finns det många fina cykelmöjligheter i Köping.

Ägarna driver även intilliggande Kolsva Lantbruk med 130 kor och det är möjligt att köpa ekologiska köttråvaror för lunch eller middag som du tillreder själv. På herrgården finns tillgång till ett komplett utrustat kök för självhushåll. Gårdens eleganta orangeri renoverades under ledning av Ernst Kirchsteiger och arbetet gick att följa i hans teveprogram. Rummen på herrgården är personligt och individuellt inredda. I rummen finns antikviteter, äkta mattor och små personliga detaljer som passar in i herrgårdsmiljön. Det finns 18 enkelrum och 25 dubbelrum. Alla rum har kabel-TV och internet, kaklade badrum med dusch och wc. Husdjur är välkomna (förbokas). Med lite tur, eller otur, kan du till och med uppleva lite spökerier under din vistelse på Kohlswa…

Cykelkartor

 • Cykelkarta 27 Östra Mälaren omslag

  Cykelkarta Östra Mälaren

  175 kr
  Läs mer
 • Cykelkarta 26 Västra Mälaren Hjälmaren omslag

  Cykelkarta Västra Mälaren / Hjälmaren

  175 kr
  Lägg till i varukorg

Närliggande cykelleder