Kolsva, Västmanland

Kontaktuppgifter för bokning

  • doneEn natt i dubbelrum
  • doneSänglinne och handdukar
  • doneGratis WiFi och TV
  • doneEget badrum med dusch och wc
  • doneMöjlighet att låna verktyg för enklare reparationer
  • doneTvätt och torkmöjligheter för kläder
  • doneSäker cykelförvaring

Närliggande cykelleder

Kohlswa herrgård utanför Köping har anor från mitten av 1600-talet och har haft besök av såväl Karl XI som Karl XII som besökte de västmanländska skogarna för att jaga och äta vilt. Den nuvarande flygelbyggnaden uppfördes på 1700-talet och användes på 1950-talet som jaktbostad av familjen Wallenberg. Med andra ord är historien i högsta grad närvarande för dig som bor på den charmerande herrgården. Alldeles intill flyter Hedströmmen och om du känner för det kan du koppla av med bastu eller badtunna efter dagens cykling.

Utgår du ifrån Köping kan du cykla en stor del av vägen på ombyggd banvall i form av raka, flacka, asfalterade före detta Köping-Uttersbergs Järnväg (KUJ). Det går även att fortsätta banvallscyklingen, på grus, till idylliska Gisslarbo några kilometer från orten Kolsva. Överhuvudtaget finns det många fina cykelmöjligheter i Köping.

Ägarna driver även intilliggande Kolsva Lantbruk med 130 kor och det är därifrån det ekologiska köttet som restaurangen använder hämtas. Maten kan du avnjuta på uteserveringen en solig sommardag. Gårdens eleganta orangeri renoverades under ledning av Ernst Kirchsteiger och arbetet gick att följa i hans teveprogram. Rummen på herrgården är personligt och individuellt inredda. I rummen finns antikviteter, äkta mattor och små personliga detaljer som passar in i herrgårdsmiljön. Det finns 18 enkelrum och 25 dubbelrum. Alla rum har kabel-TV och internet, kaklade badrum med dusch och wc. Husdjur är välkomna (förbokas). Med lite tur, eller otur, kan du till och med uppleva lite spökerier under din vistelse på Kohlswa…