Kågeröd, Skåne

Kontaktuppgifter för bokning

  • doneEn natt i dubbelrum
  • done1 x frukost
  • doneTillgång till fullt utrustat kök
  • doneMöjlighet att låna verktyg för enklare reparationer
  • doneTvätt och torkmöjligheter för kläder
  • doneSäker cykelförvaring

Närliggande cykelleder

Söderåsen är en pampig urbergshorst som stoltserar med Skånes högsta punkt 212 meter över havet. Vid Söderåsens sydsluttning i orten Kågeröd ligger charmiga Kågeröds Värdshus Tre Stjärnor. Namnet är inspirerat av den berömde 1500-talsastronomen Tycho Brahe som föddes i närheten. Här kan cyklister bo med guldkant på tillvaron och massor av upplevelser.

I Skåne är det nära till det mesta och Kågeröd utgör inget undantag. Sandstränderna i den här delen av Skåne är berömda, det är klassiska cykeltrakter, den som gillar golf hittar fina banor i närheten och det går att ta en ridtur. Naturupplevelserna är också rika i området. Söderåsen är en nationalpark med fascinerande kanjoner och vackra bokskogar. Enligt sägnen var det jätten Alle som skapade Söderåsen när han ville ta sig till Danmark.

Tycho Brahe föddes 1546 på Knutstorps slott i Kågeröds socken. På den tiden tillhörde Skåne Danmark. Hans största bedrift som astronom var att han lyckades observera en supernova. På det personliga planet är han nog mest känd för sin silvernäsa, som vid sentida undersökningar visat sig vara gjord av mässing.

Kågeröds Värdshus Tre Stjärnor bjuder på fina möjligheter till avkoppling efter dagens cykeltur. Det finns gemytligt sällskapsrum och ett utespa där man kan njuta av välförtjänt vila på kvällen. Eftersom det rör sig om Skåne finns självklart en bra restaurang. Matlagningen bygger till stor del på lokala och ekologiska råvaror. Boendet är också bekvämt och trevligt, antingen i värdshusbyggnaden eller i separata stugor.