Järvsö, Hälsingland
  • doneEn natt i dubbelrum
  • done1 x frukost
  • doneMöjlighet att låna verktyg för enklare reparationer
  • doneTvätt och torkmöjligheter för kläder
  • doneSäker cykelförvaring

Närliggande cykelleder

Järvsöbaden är hotellet med stil och klass och som för med sig en känsla av vingslag från förr. Hotellet, som 1905 byggdes som kuranstalt, har gått i familjens ägo sedan dess och här sker nödvändig modernisering med varsam hand för att värna om hotellets genuina miljö och personliga charm.

Beläget mitt i Hälsingland, detta landskap som Carl von Linné en gång beskrev som ett mikrokosmos då alla typer av naturslag finns här, ger dig en unik möjlighet att se och njuta av älvar, trolska skogar, böljande jordbrukslandskap, rika fiskevatten och de blå bergen från cykelsadeln.

Upptäck ett cykeläventyr för hela familjen
I Järvsö ligger även Järvsö Bergscykel Park som erbjuder ett cykeläventyr för hela familjen av sällan skådat slag. Att cykla utför, så kallad downhill-cykling, är en aktivitet på stark framväxt och cykelparken i Järvsö är unikt på det sättet att här finns något för alla – ja, hela familjen kan vara med och utmana sig själva i de roliga, fartfyllda lederna som slingrar sig över berget. Barn under 10 år får dock inte vistas i parken utan vuxens sällskap och oerfarna cyklister under 13 år behöver tillstånd från en vuxen att få cykla på egen hand. Cykellederna är anpassade för cyklar med dämpning och sådana cyklar finns att hyra på anläggningen.

Varva ner framför brasan
Åter på hotellet kan du varva ner i något av sällskapsrummen genom att slå dig ner i en av fåtöljerna och sträcka ut de trötta cykelbenen framför någon av brasorna. Eller njuta av en massage? Biljardspel, darttavlor och bordtennisrum erbjuder en mer aktiv form av förströelse och i källaren hittar du den uppvärmda bastun. Sommartid är du välkommen att koppla av i trädgården och bada i utomhuspoolen. Nära hotellet finns även en niohålsgolfbana.

I huvudbyggnaden med sina två flyglar finns allt från enkelrum till en minisvit.  Det går också att boka ett rum i Solvillan, en villa 150 meter bort från huvudbyggnaden beläget precis vid skogsbrynet. Samtliga rum har tillgång till trådlös nätverksuppkoppling (wifi).  Rummen är individuellt inredda och inga bekvämligheter saknas. Sängarna är sköna och du har toalett/dusch och tv på rummet.

Njut av genuin svensk matlagningskonst och vänlig service
DN:s hotellpatrull golvas totalt av personalens vänlighet och självklara omtanke. De gav hotellet en 4 av 5 i betyg och skriver att de ankom till Järvsöbaden fulla av förväntningar – och de blev inte besvikna.  Som enda restaurang i Ljusdals kommun omnämndes även Järvsöbaden i White guide, Sveriges välrenommerade restaurangguide. I den vackra matsalen serveras en klassisk fyrarätters måltid med sillbord, soppa, varmrätt och dessert. Till lunch erbjuds minst två vällagade huvudrätter, ett antal fräscha smårätter, nybakat bröd och kaffe och hembakt kaka.

Det här är en upplevelse utöver det vanliga för dig som vill återuppleva den gamla pensionatstiden med traditioner från sekelskiftet – och vackra cykelturer genom kulturlandskap bland fäbodar och anrika Hälsingegårdar.


- Närmaste flygplats: Stockholm/Arlanda
- Närmaste tågstation: Järvsö
- Hotell Järvsöbaden ligger en kvarts promenad från järnvägsstationen.