Husby Säteri
Söderköping, Östergötland
fr. 725 kr / pers

Kontaktuppgifter för bokning

Allt detta ingår

  • doneEn övernattning (del i dubbelrum)
  • done1 x frukost
  • doneTillgång till relaxavdelning
  • doneGratis Wifi

Särskild service för dig som cyklist

  • doneMöjlighet att låna verktyg för enklare reparationer
  • doneTvätt och torkmöjligheter för kläder
  • doneSäker cykelförvaring

Öster om Söderköping vid Slätbakens vatten hittar du det cykelvänliga boendet Husby säteri. Slottet stod färdigt 1795 och den historiska atmosfären lever kvar i den konstfullt renoverade byggnaden med omnejd. Här njuter du av det lantliga Östergötland och dess vackra skärgård. Dessutom är matupplevelsen något utöver det vanliga. Det sägs också att det bor ett vänligt spöke på slottet… 

Det är en levande slottsmiljö du möter här på Husby Säteri. Ägarfamiljen erbjuder flera trevliga aktiviteter och omgivningen inbjuder till både avkoppling och skönhetsupplevelser. I den stämningsfullt inredda restaurangen kan du välja från menyer som växlar med årstiderna och självklart finns det en vinkällare för dig som är intresserad.

Närbelägna Sankt Annas skärgård är ett fint utflyktsmål med unika naturupplevelser. Stora delar av skärgården är naturreservat med ett rikt fågelliv. Från slottet är det cirka tio kilometer till charmiga Söderköping och fina cykelmöjligheter som finns utmed Göta kanal. Även i Söderköping är historien närvarande med sitt fina rådhus från slutet av 1700-talet och de två kyrkorna som härstammar från medeltiden.

På ett slott sover du som en prins. Rummen på Husby säteri passar lika bra efter en dag på cykelsadeln som för en romantisk weekend. I annexbyggnaderna finns nybyggda och fräscha hotellrum med tillgång till WiFi och TV. Vill du ha extra guldkant kan du välja någon av sviterna på slottet med mycket av atmosfär. Efter en härlig cykeldag i omgivningarna rekommenderar vi slottets fina relaxavdelning.

Närliggande cykelleder

Söderköping, Östergötland