Nora, Västmanland

Kontaktuppgifter för bokning

  • doneEn natt i dubbelrum
  • done1 x frukost
  • doneGratis Wifi
  • doneMöjlighet att låna verktyg för enklare reparationer
  • doneTvätt och torkmöjligheter för kläder
  • doneSäker cykelförvaring

Närliggande cykelleder

Anrika Hult Säteri hälsar dig välkommen till en rofylld 1800-talsmiljö. Mitt i ett av Sveriges största cykelområden hittar du bekvämt boende och lokalproducerad mat. Med gott om vilt runt säteriet är chansen stor att träffa på skogens konung – älgen, här finns även vildsvin, rådjur, kronhjort och varg. 

Den pittoreska trädstaden Nora är en fröjd för dig som gillar gammaldags charm. Promenera på kullerstensgatorna, titta in i butiker med antikviteter och kuriosa, besök gallerier och utställningar. I omgivningarna verkar ett flertal konsthantverkare och keramiker. Ta en fika på ett lummigt trädgårdscafé eller njut av den berömda dagfärska NoraGlassen. Sedan är det kanske dags för ett dopp i Norasjön?

Nora är numera en riktig cykelstad och har blivit en knutpunkt för olika typer av cykelleder. Utanför stadens gränser möter du en levande landsbygd med ett pärlband av byar. De har en lång historia som oftast har med järn och järnbruk att göra, vi befinner ju oss i Bergslagen. Landskapet växlar mellan kulturlandskap med öppna fält, och djupa skogar där vildmarken känns nära. Njut av hur kvällssolen speglar sig i en blank sjö och dimman lättar över ängen en tidig morgon.

Någon mil öster om Nora ligger Hult Säteri, här bor du i en anrik historia: gården fanns redan på 1420-talet. En av ägarna blev tillfångatagen i slaget vid Poltava 1709, efter nio år i rysk fångenskap lyckades han rymma och ta sig hem. Dagens ägare lägger stor vikt vid att lyfta fram gårdens historia och skapa en kulturupplevelse. Den äldsta delen av huset är från 1600-talet, under tidigt 1800-tal byggdes hela huset i empirestil. Det är nu restaurerat till detta skick med hjälp av gamla byggtekniker och med naturmaterial som kalkputs, linoljefärg och äggoljetempera för att återskapa husets genuina känsla. Detta gör också att huset är helt miljövänligt.

Sommarnatt eller Vinterdag, Höstnatt eller Vårnatt? På Hult Säteri sover du gott i något av de nio rummen, alla med namn efter årstiderna. För lite extra lyx – välj Prinssviten där du sover kungligt under sänghimlen. Till sviten hör bubbelbad och utanför dörren väntar bekväma salonger. Restaurangens meny följer årstidernas växlingar och baseras på lokala råvaror från Örebro län, gärna med viltkött. Detta kombineras med örter från den egna örtagården och grönsaker från säteriets trädgård.

Hult Säteri är ett cykelvänligt boende, du befinner dig i ett av Sveriges ledtätaste och största cykelområden. Med leisure-leder från norr till söder, fem stora mountainbikeområden och fina landsvägsleder, är det lätt att hitta just din typ av cykling. På Hult Säteri kan du tvätta och låsa in cykeln, här kan du också torka och tvätta kläder. Här erbjuds mekmöjligheter, mat, matpaket och transport mellan anläggningar. Och självklart hjälper personalen gärna till med information om cykellederna. Välkommen till ett stilfullt boende i lantligt lugn!


- Närmste flygplats: Örebro
- Närmaste tågstation: Nora station