Hotell Gillet i Köping
Köping, Västmanland
fr. 450 kr / pers
sell
fr. 450 kr / pers

Kontaktuppgifter för bokning

Allt detta ingår

  • doneEn natt i dubbelrum
  • doneSänglinne och handdukar
  • done1 x frukost
  • doneGratis WiFi

Särskild service för dig som cyklist

  • doneMöjlighet att låna verktyg för enklare reparationer
  • doneTvätt och torkmöjligheter för kläder
  • doneSäker cykelförvaring

Den gamla handelsstaden Köping ligger vid Mälarens innersta vik och har en av landets största insjöhamnar. Mitt i staden ligger Hotell Gillet med 28 personligt inredda rum. Här finns även en trevlig restaurang där du kan avnjuta en välförtjänt middag efter dagens cykeltur eller bara ta en öl. Restaurangen har uteservering på sommaren med utsikt över Köpingsån.

Sina första stadsrättigheter fick Köping redan 1474 och staden har mycket att erbjuda den historiskt intresserade. Alldeles i närheten av hotellet ligger Museistråket där det finns flera olika museer som är värda ett besök. Ett är Bil & teknikhistoriska samlingarna med pärlor som Bugatti, Rolls-Royce och Volvo att beskåda och ett annat är Apoteksmuseum. Det sistnämnda har en koppling till den berömda kemisten Willhelm Scheele (1742- 1786) som bodde i Köping.

Det finns många fina cykelmöjligheter i Köping. En är den ombyggda och asfalterade före detta järnvägen Köping-Uttersbergs Järnväg (KUJ). En dagsutflykt via banvallen kan vara till 1600-talsherrgården Kohlswa herrgård. En annan sevärdhet på cykelavstånd är gravhögen Ströbohög som dateras till yngre järnålder.

Alla rum på Hotell Gillet är rökfria och har TV, Dusch/WC samt gratis trådlöst Internet. När du bor på hotellet börjar du förslagsvis dagen med en god frukostbuffé som ingår i alla rumspriser.

Närliggande cykelleder