Grimsnäs Herrgård
Skruv, Småland
fr. 470 kr / pers

Kontaktuppgifter för bokning

Allt detta ingår

  • doneEn natt i dubbelrum
  • done1 x frukost
  • doneGratis Wifi

Särskild service för dig som cyklist

  • doneMöjlighet att låna verktyg för enklare reparationer
  • doneTvätt och torkmöjligheter för kläder
  • doneSäker cykelförvaring

Småland är rikt på skogar, sjöar och charmiga cykelvägar. På Grimsnäs herrgård bor du inte bara i vacker natur, utan dessutom i högsta grad i samklang med den. Gården är KRAV-certifierad och ekologisk. Maten är dessutom närproducerad. Du som kommer cyklande befinner dig på klassisk mark, det är nämligen så att personerna i Vilhelm Mobergs Utvandrar-böcker kom från trakten av Ljuder. När man senare filmade romanerna togs scener på närbelägna Klasatorpet.

Oavsett om du känner för att cykla eller vandra kan du utforska Utvandrarleden som följer i Vilhelm Mobergs litterära fotspår. Även Kronobergsleden går i närheten. Känner du för en kortare vandringstur för att skingra tankarna finns det en liten skogsslinga alldeles intill herrgården. Efter en dag med cykling går det att hyra en badtunna och bada med himlen som tak och ugglans hoande som sällskap. Känner du för ett dopp i större vatten finns även badplats i Skruv. En liten cykeltur bort kan man ta en kopp kaffe både i Gamla stationshusets bageri och på kafé i Skruv. Vill du gå på museum kan du besöka Amerikarummet och Vagnmuseum i Ljuder samt traktormuseum vid Skruvs glasbruk.

Det är ingen överdrift att säga att matlagningen är bra för naturen. Den ekologiska andelen av inköpen ligger på nästan 90 procent. Kvaliteten ligger också i topp, kocken har stor erfarenhet från många välrenommerade restauranger i Sverige. Rummen håller mycket bra B&B-standard. Alla rum har handfat och spegel på rummet. Några steg bort finns duschar och toaletter. Tjocka, goa frottémorgonrockar finns att nyttja under vistelsen. Ett dubbelrum har egen toalett och dusch.

Närliggande cykelleder

Skruv, Småland