I Värmland finns de djupa skogarna, stillheten och den friska luften. Här finns även berättartraditionen och känslan av magisk realism som man hittar i Selma Lagerlöfs romaner. När du cyklar ut till Geijersholm utanför Hagfors en sommarkväll för att sova över på herrgården förstår du vad det handlar om. Ett hemtrevligt hotell med personlig service.

Det var Bengt Gustav Geijer som under 1700-talets första hälft lät anlägga ett järnbruk på platsen och den fick namnet Geijersholm efter honom. Herrgården är från början av 1900-talet och användes som bostad av forstmästare (en gammaldags skogsbruksutbildning) och jägmästare till slutet av 1940-talet. Den klassiska atmosfären är lika välbevarad som byggnaden.

Platsen är fridfull med skogen inpå knuten, rummen är rymliga och servicen är personlig. I närheten finns sjön Ämten där du kan simma eller paddla kanot. Geijersholms herrgård är en plats för avkoppling och trivsel. På herrgården erbjuds du Bed & Breakfast, men du kan även förbeställa middag om så önskas och avnjuta maten i den trevliga matsalen.

Hagfors ligger cirka 5 kilometer bort. Där finns affärer och ett Monica Zetterlund-museum. För den musikaliska traditionen i Hagfors står även Christer Sjögren som växte upp i staden. Med Geijersholms herrgård som utgångspunkt har du även möjlighet att vandra eller cykla utmed Klarälven, fiska eller kanske spela en runda golf på Uddeholms GK:s golfbana cirka 20 kilometer bort.

Det finns enkelrum med delad toalett och dusch samt rum för två och tre personer med egen toalett och dusch. Sovrummen ligger på övervåningen. På undervåningen finns frukostmatsalen och ett TV-rum. Husdjur är inte tillåtna.

Allt detta ingår fr. 450 kr/pers sell

 • doneEn övernattning (del i dubbelrum)
 • doneSänglinne, handdukar och städning
 • done1 x frukost
 • doneGratis Wifi

Särskild service för dig som cyklist Cyclist Welcome!

 • doneSäker cykelförvaring
 • doneMöjlighet att låna cykelpump och enklare verktyg
 • doneKontaktuppgifter till närmaste cykelservice

Kontakta Geijersholms Herrgård

Cykelkartor

 • Cykelkarta 24 Södra Värmland

  Cykelkarta Södra Värmland

  159 kr
  Köp nu

Närliggande cykelleder