Ekolsunds slott
Ekolsund, Uppland
fr. 350 kr / pers

Kontaktuppgifter för bokning

Allt detta ingår

  • doneEn natt i dubbelrum (delad dusch/wc) i Canalladan
  • doneSänglinne och handdukar
  • doneTillgång till gym

Särskild service för dig som cyklist

  • doneMöjlighet att låna verktyg för enklare reparationer
  • doneTvätt och torkmöjligheter för kläder
  • doneSäker cykelförvaring

“Aldrig har jag upplevt så angenäma stunder som på på Ekolsund”. Det lär Gustav III ha sagt om det vackra 1600-talsslottet öster om Enköping där han tillbringade flera somrar. Slottets namn förekommer i text redan 1307. Idag bjuder man på ekoturism och hälsocamp med möjlighet till hälsokontroll.

Utöver att beundra de fantastiska vyerna och barockparken finns det massor av trevliga aktiviteter att välja på när du har parkerat cykeln. Det arrangeras visningar av både slottet och parken, lerduveskytte, fågelskådning och visningar av slottets arboretum som är en samling träd och andra vedväxter. En annan variant är att ta en lugn kvällspromenad i de vackra omgivningarna. Varför inte stanna till och beundra den stillsamma Liljandammen?

I Canalladan finns slottets enklaste boende, som passar bra för dig som söker ett prisvärt alternativ. Rummen har delad dusch/wc och en 140 cm säng. För den som vill bo själv i ett rum kostar det 500 kr/natt och om man vill bo två personer kostar det 700 kr/natt. Egen mat och frukost medtages och kan förvaras i ett kylskåp i ett gemensamt utrymme där det även finns ett matbord samt soffa och tv. Här finns även micro och kaffe & te-bryggare.

Totalt finns det 80 bäddar i de fyra enheterna Slottet, Exedran, Wärdshuset och Canalladan. Restaurangen i Wärdshuset serverar middag om man bokar i förväg.


Antal bäddar i Canalladan: Här finns 20 bäddar (delad dusch/wc). Du kan boka rum för eget bruk eller för två personer. Samtliga rum är rökfria och pälsdjursfria.

Se och uppleva

  • local_seeHärkeberga kyrka

Närliggande cykelleder

Ekolsund, Uppland