shopping_cart
kr
Stockholm, Uppland
  • doneEn övernattning (del i dubbelrum)
  • done1 x frukost
  • doneGratis Wifi
  • doneMöjlighet att låna verktyg för enklare reparationer
  • doneTvätt och torkmöjligheter för kläder
  • doneSäker cykelförvaring

Närliggande cykelleder

Du som tycker om att cykla norr om Stockholm kan njuta av fantastiska omgivningar som gjort avtryck i historien. I Fredmans epistel nr 80 besöker Bellman värdshuset Första Torpet och skriver om ”Brunnsvikens bölja klar”. När du själv är klar med dagens cykling i området vid Järva krog och vill bo cykelvänligt är Best Western Stockholm Järva ett utmärkt alternativ. Här bor du bekvämt och prisvärt med tillgång till bar med a la carte-meny. 

Det finns fina cykelmöjligheter i närheten av hotellet. Ulriksdal är exempelvis utgångspunkt för Järva cykelled vars huvudsträckning omfattar 70 kilometer. Den går genom Sigtuna, Upplands Väsby, Sollentuna, Järfälla, Stockholm, Sundbyberg och Solna.

I Kungliga nationalstadsparken finns Ulriksdals slott från 1600-talet med en vacker slottspark där Igelbäcken rinner. Ett pampigt besöksmål, men var uppmärksam på var du får cykla i parken. En av dem som gärna besökte Ulriksdals slott under dess storhetstid var Drottning Kristina. Den store skalden Bellman (1740-1795) finns faktiskt fortfarande i närheten, åtminstone som staty. Den kan beundras vid Kräftriket nära Brunnsviken. Namnet Kräftriket kommer sig av att värdshuset Första Torpet serverade kräftor som fångades i det närbelägna vattnet. Idag finns Stockholms Universitet i området.

På Best Western Stockholm Järva finns alla möjligheter till avkoppling och återhämtning efter dagens cykeltur. Det finns bland annat enkelrum, Standard Twin och familjerum att välja på. I baren finns en meny med förrätter, huvudrätter och efterrätter samt snacks och tilltugg.

Kontaktuppgifter för bokning