I området runt den lilla byn Basebo finns hundratals kilometer med fantastiskt fina cykelvägar både för landsvägscyklisten och gravelentusiasten. Området är ”lagom” kuperat och det blir aldrig tråkigt, överraskningar väntar bakom varje hörn. På sommaren kan du cykla från café till café och stanna till vid många fina badplatser och picknickställen längs vägen. Ditt värdpar kan ge dig fina tips på dagsturer i närområdet. Anläggningar för mountainbike finns i Vimmerby och Virserum.

Stugan i Basebo är bekväm och väl inredd. Den har ett sovrum med delbar dubbelsäng och ytterligare madrassplatser finns på loften (för 3-5 personer). Eget badrum med dusch och WC. Köket är välutrustad med liten bänkspis och diskmaskin. Dessutom har gäststugan en bastu (i samma byggnad och med egen ingång). Perfekt efter dagens cykeltur! Det finns en veranda och flera uteplatser med möbler och grill. För barnen finns studsmatta, lekhus och massor med leksaker. Vid behov kan du använda värdparets tvättstuga och frys. Brygga och badplats finns vid sjön Nerbjärken som ligger ca 200 meter bort.

Särskild service för dig som cyklist Cyclist Welcome!

 • doneSäker cykelförvaring
 • doneMöjlighet att låna cykelpump och enklare verktyg
 • doneKontaktuppgifter till närmaste cykelservice

Kontakta Basebo

Ta dig hit

Närmaste järnvägsstation är Hultsfred och Vimmerby (eller Nässjö och därifrån bus till Vimmerby). Gratis avhämtning från närmaste järnvägsstation (Hultsfred, Vimmerby).

Du som kommer med bil kör österut från Hultsfred (förbi Campingen). Efter knappt 7 km sväng vänster mot Brunsvik, fortsätt tvåhundra meter till och du är framme.

Sevärdheter

 • local_seeTuna Kyrka & Församlingshem
 • local_seeVisans skepp

Cykelkartor

 • Cykelkarta 16 Norra Smålandskusten

  Cykelkarta Norra Smålandskusten

  159 kr
  Köp nu
 • Cykelkarta 15 Nordöstra Småland

  Cykelkarta Nordöstra Småland

  159 kr
  Köp nu

Närliggande cykelleder