Mest populära cykelpaket 2022

På Sweden by Bike är vi stolta över att förmedla några av de bästa cykelresorna i Sverige. Den svenska naturen är fantastisk och det finns inte mycket som slår känslan av att upptäcka vårt vackra land ifrån cykelsadeln. Vi erbjuder ett brett utbud av cykelpaket som passar alla typer av cyklister, från avancerade till nybörjare.

För att se till att du får en oförglömlig resa genom Sverige ser vi till att samarbeta med de bästa hotellen, väl utvalda restauranger och professionella cykeluthyrare. Varje paket har noggrant utvalda boenden, matupplevelser och förslag på cykelturer för att på så sätt ge dig en så bra cykelsemester som möjligt.

De fem mest efterfrågade cykelpaketen under 2022 tar dig med på en resa genom några av Sveriges vackraste platser. Från trollskogar och fruktodlingar i Gränna och Visingsö, till Österlens pittoreska kuststäder och vackra stränder, den fantastiska Kattegattleden, den vackra svenska sydkusten och runt en av Sveriges vackraste sjöar, Siljan. Så varför inte boka något av våra mest populära cykelpaket och upplev något av det finaste som Sverige har att erbjuda på cykel?

1. Gränna, Visingsö och Äppledalen

grannavagen

Det mest populära cykelpaketet under 2022 tar dig med på en resa genom Sveriges Toscana, där trollskogar och vacker natur blandas med trähus och kullerstensgator i Gränna samt besök till det historiska Visingsö. Här cyklar du längs vägar omgivna av skog och ängar, vackra äppelodlingar och du kommer att få uppleva och smaka på många läckra lokala delikatesser.

Paketet inkluderar bland annat tre övernattningar på hotell Bauergården, frukost, bastubad samt picknickkorg att ta med på dagsutflykterna.

Pris: 3 870 kr / pers

2. Cykelpaket på Österlen

Besök Österlen på hösten

Det näst mest populära paketet tar dig med på en tur genom Österlens natursköna omgivningar, kuststäder och vackra stränder. På denna cykeltur får du uppleva allt från vackra rapsfält till öppna havsvyer, charmiga fiskebyar och mysiga caféer längs med vägen.

Paketet inkluderar bland annat tre övernattningar på Hotell Turistgården i Simrishamn, frukost, cykel och cykelhjälm.

Pris: 3 200 kr / pers

3. Cykelpaket längs Kattegattleden

vejbystrand-havet-cykla-kattegattleden-sweden-by-bike

På tredje plats hittar vi ett cykelpaket som tar dig med på en resa längs med en av Sveriges mest populära cykelleder, den fantastiska Kattegattleden. Under turen kommer du att uppleva enastående utsikt över havet, natursköna vyer och pittoreska kuststäder. Du kommer att cykla genom skog och över berg, och på vägen kan du stanna vid historiska sevärdheter och charmiga små samhällen.

Paketet inkluderar bland annat sju övernattningar på olika handplockade hotell och pensionat längs vägen, karta, färdbeskrivning och massor av tips på besöksmål och sevärdheter.

Pris: 7 900 kr / pers

4. Sydkustleden Grand Tour

Sydkustleden - etapp 2 - Ystad - Trelleborg

Det fjärde mest populära cykelpaketet tar dig med på en imponerande cykeltur längs Sveriges vackra södra kust. Denna resa tar dig genom idylliska kuststäder och pittoreska landsbygder, och du kommer att uppleva den fantastiska utsikten över havet och få chansen att besöka några av södra Sveriges mest populära sevärdheter och historiska platser.

I detta paket ingår fem nätters logi på särskilt utvalda hotell, karta, beskrivning av resväg samt förslag på stopp med sevärdheter och aktiviteter att utforska längs vägen.

Pris: 5 800 kr / pers

5. Cykla fyra dagar runt Siljan

Siljan o Rättvik @LottaBacklund2
Siljan har lockat turister i över 100 år. Det är lätt att förstå när man ser de vackra vyerna.

Det femte mest efterfrågade cykelpaketet under 2022 tar dig med på en fantastisk fyra dagars resa runt en av Sveriges vackraste sjöar, Siljan. Sjön är känd för sin skönhet, kristallklara vatten och otroliga omgivningar. Du kommer att cykla genom historiska byar, charmiga skogar och vackra landskap.

Paketet inkluderar tre nätter på handplockade hotell, tre utsökta middagar, inträde till SPA samt cykel, karta och färdbeskrivning.

Pris: 5 200 kr / pers