Många svenskar har upptäckt hur fantastiskt det är att bo på en riktig gård. Christina Wetterberg driver Låsta Gårdshotell och säteri utanför Strängnäs tillsammans med sin man Johan. Sweden by Bike bad henne berätta om några fina utflyktsmål på cykel i trakten.   

Ni driver Låsta Gårdshotell som är ett cykelvänligt boende. Kan ni ge några tips var man kan cykla när man övernattar hos er?

Den fina cykelleden Näckrosleden passerar precis utanför vår gård. Sedan är det många som bor hos oss som cyklar Mälaren runt. Sveriges största insjö-ö Selaön ligger 9 km från oss. Där finns också ett antal utmärkta cykelleder och hela ön är fantastiskt vacker. En sevärdhet är Åsa gravfält som är en stor skeppssättning. 

Finns det några andra roliga aktiviteter som man kan ägna sig åt hos er, utöver att cykla?

Vårt hotell ligger på en gård. Vi bedriver inget lantbruk men det finns hästar, får, höns och katter som man gärna får hälsa på. I trädgården finns en boulebana och en studsmatta för barnen. Det finns svamp- och viltrika skogar precis i anslutning till hotellet. När man kommer hem från skogspromenaden kan man laga sin egen middag i något av gästköken. Det finns flera grillar och det finns en vedeldad pizzaugn för gästerna. 

Vilka möjligheter finns hos er när man har cyklat en hel dag och vill koppla av?

Tystnad, lugn, ro och en hemtrevlig känsla är kommentarer från många av våra gäster. Det är ca 2 km till närmaste badplats.

Tillbaka till alla artiklar